21 Μαρτίου 2011

Επιτέλους νέα ανάρτηση

Τα κατάφερα και βρήκα χρόνο να κάνω ανάρτηση!Επιτέλους!Σήμερα που έχω ρεπό είπα να ασχοληθώ λίγο και με το blog εκτός απο τις δουλειές του σπιτιού!Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με το μέταλλο!Προσπαθώ να βρώ μια άκρη στο πως θα το επεξεργαστώ!Έχω αρκετές ελείψεις και σε γνώση και σε εργαλεία αλλά το προσπαθώ!Θα το εκτιμούσα αν μου λέγατε τι κάνω λάθος!Χρησιμοποιώ αλπακά και ορείχαλκο, και σε όσες το δουλεύετε τι πρεπει να κάνω για να μην μαυρίσουν;Αυτές είναι οι πρώτες προσπάθειες!









10 σχόλια:

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Πολύ όμορφα είναι!!! Η μαμά μου που ασχολείται με κοσμήματα και μέταλλο ισχυρίζεται ότι πρέπει να τα κλείσεις αεροστεγώς σ'ένα κουτί. Αλλά βλακεία μου φαίνεται. Όταν μαυρίζουν νομίζω τα καθαρίζει με οδοντόπαστα ή υγρό για πιάτα...
Φιλιά!!! Μια χαρούμενη βδομάδα!!!!

Unknown είπε...

Καλησπέρα!
Πολύ όμορφα!
θα ήθελα να βοηθήσω αλλά δεν γνωρίζω...
Καλή Βδομάδα!

Ειρήνη είπε...

Ευχαριστώ πολύ!Ναι με την οδοντόπαστα καθαρίζουν αλλά θέλω να αποφύγω το μαύρισμα!Καλή εβδομάδα!

Κατερίνα είπε...

Πολύ όμορφα..Δεν έχω εμπειρία στο είδος αλλά ξέρω ότι υπάρχουν ειδικά αντιοξειδωτικά βερνίκια και κρέμες προστασίας..
Ρίξε μια ματιά κι εδώ αναφέρουν διάφορα πραγματάκια..Δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο αλλα μια φίλη που δούλευε αλπακα τα πέρναγε με βερνίκι.
http://www.hobby.gr/forum/showthread.php?t=4827

Ρούλα είπε...

Πάρα πολύ όμορφα για πρώτη προσπάθεια..! Μπράβο! Μπές στο μπλοκάκι μου εδώ : http://roulashandmade.blogspot.com/2011/02/blog-post_1176.html. Έχω κάνει tutorial. Θα σε βοηθήσει λίγο! Πάντα μετά που τελειώνεις την κατασκευή σου θα βουρτσίζεις το μέταλλο με οδοντόβουρτσα και σαπουνάδα. Αυτό για να γυαλίσει και να καθαρίσει. Μετά με οινόπνευμα και μετά για να μην μαυρίσει με το χρόνο πέρνα το με μανό..Την ίδια δουλειά κάνει! Αλλιώς ζήτα ειδικό βερνίκι σε κάποιο κατάστημα με είδη χόμπυ.

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Υπέροχα τα κοσμήματα σου! Καλή εβδομάδα!!!

Ειρήνη είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

Κοσμηματοθήκη είπε...

όταν τα λιμάρεις και μετά στο τέλος για να γυαλίσουν και να φύγουν τα χτυπήματα μπορείς να τα γυαλίζεις με γυαλόχαρτο...αλλά οχι πολυ χοντρό...έχει διάφορα νούμερα..μπορείς να βρείς ίσως και απο εκεί που προμηθεύτηκες το μεταλλό σου! τώρα για να μην μαυρίζουν να τα πλένεις με νερό και σαπούνι μετά το ξύσιμο,να τα στεγνώνεις και να πάρεις ενα βερνίκι μετάλλων να τα περνάς ενα ή δυο χέρια!! έχουν όλα τα μαγαζιά με είδη hobby! οταν στεγνώσει το βερνικι να αποφεύγεις όσο μπορείς την επαφή τους με το νερό! ο αλπακάς να ξέρεις οτι είναι το μέταλλο που μαυρίζει πιο δύσκολα! καλη συνέχεια....πολυ όμορφα σχεδια!!!

Ειρήνη είπε...

Σέυχαριστώ πολύ Σοφία μου για τις συμβουλές!Θα ψάξω για βερνίκι μετάλλων.Ναι με τον αλπακά δεν έχω πρόβλημα προς το παρόν αλλά ο ορείχαλκος παρατήρησα ότι αρκετά γρήγορα σκούρυνε!

malena είπε...

πολυ ομορφα κοσμήματα:)να προσεχεις με τον αλπακά γιατί ειναι τοξικός καιεπικύνδινος οχι οταν τον φορας αλλα όταν τον επεξεργάζεσαι..καλύτερα να χρησιμοποιεις γάντια:)